Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: проект газопроводу «Північний потік-2» має бути заблокований


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що проект газопроводу «Північний потік-2» має бути заблокований. Про це він заявив під час зустрічі з віце-президентом Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем.

«Це – виключно політичний проект. «Північний потік-2» має бути заблокований. Ми розраховуємо на підтримку Європейської комісії, адже це – засіб покарання України за європейські прагнення», – заявив Порошенко, слова якого цитує його прес-служба.

Порошенко висловив сподівання, що Верховна Рада найближчим часом розгляне закон про ринок електричної енергії у редакції, яка була узгоджена з Енергетичним співтовариством.

За повідомленням прес-служби президента України, Марош Шефчович наголосив на тісній взаємодії між Євросоюзом та Україною в питаннях спільної енергетичної політики та відзначив значні успіхи України на шляху газової незалежності.

У Єврокомісії про цю зустріч наразі не повідомляють.

Російська сторона цих заяв Порошенка ще не коментувала.

Напередодні заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції України Олена Зеркаль заявила, що проект «Північний потік-2» є загрозою національній безпеці України.

У вересні минулого року група європейських компаній підписала угоду з російським «Газпромом» щодо розширення мережі трубопроводів Nord Stream в Німеччині, прокладених дном Балтійського моря, в обхід України.

У листопаді минулого року голови урядів десяти східних країн-членів ЄС оприлюднили листа, в якому заявляють, що плани Росії щодо розширення її газопроводу «Північний потік» (Nord Stream II) суперечать інтересам ЄС і створюють ризики подальшої дестабілізації України.

XS
SM
MD
LG