Доступність посилання

ТОП новини

У Швеції засудили чоловіка до довічного ув’язнення за замах на узбецького імама


Обідхон-корі Назаров, архівне фото
Обідхон-корі Назаров, архівне фото

Апеляційний суд у Швеції оголосив, що посилив вирок засудженому за спробу вбивства імама з Узбекистану до довічного ув’язнення з первісних 18 років позбавлення волі.

У грудні 2015 року інший шведський суд визнав громадянина Узбекистану 37-річного Юрія Жуковського винним у нападі на відомого узбецького релігійного діяча Обідхона-корі Назарова, критика влади президента Узбекистану Іслама Карімова, що стався 2012 року на півночі Швеції. Унаслідок не менш як трьох влучень із вогнепальної зброї Назаров два роки пролежав у комі і, як кажуть його родичі, далі потерпає від пошкодження мозку.

Як сказав Радіо Озодліґ, узбецькій службі Радіо Свобода, син імама Доудхон Назаров, він задоволений рішенням суду. Він також закликав шведські органи продовжити розслідування, щоб, за його словами, довести, що напад був замовленням влади Узбекистану.

У серпні 2015 року Юрія Жуковського видала Швеції до суду Росія, де той переховувався.

Обідхон-корі Назаров, що був одним із найпопулярніших імамів у всій Середній Азії на початку 1990-х років, у 2006 року отримав притулок у Швеції. З Узбекистану він утік іще 1998 року.

XS
SM
MD
LG