Доступність посилання

ТОП новини

Активісти: голову Павлоградського осередку «Правого сектору» звільнили з-під варти


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Голова Павлоградського осередку «Правого сектору» Ярослав Тарасенко звільнений з-під варти. Інформацію про це Радіо Свобода у вівторок підтвердили в Дніпропетровському обласному осередку Національного руху «ДІЯ», активісти якого стежили за цим процесом.

За інформацією осередку, Бабушкінський районний суд Дніпропетровська ухвалив рішення про звільнення з-під варти Ярослава Тарасенка в ніч з понеділка на вівторок: запобіжний захід йому змінили з тримання під вартою на взяття на поруки. Поручителем став народний депутат України Володимир Парасюк.

«Ми вітаємо Тарасенко Ярослава (друга Фізрука) з першим днем весни, який також співпав з першим днем на волі, після п’яти місяців за ґратами», – заявили у вівторок в Національному русі «ДІЯ».

Раніше активісти у соцмережах та місцеві ЗМІ повідомили про звільнення Тарасенка з-під варти.

У жовтні 2015 року дніпропетровська поліція повідомила про затримання кількох членів «Правого сектору» у Павлограді «у рамках розслідування низки кримінальних проваджень, відкритих за фактами тяжких та особливо тяжких злочинів».За тією інформацією, у затриманих було «вилучено вогнепальну зброю». Тоді в поліції заявили, що затримання членів «Правого сектору» не пов’язані з діяльністю політичної партії і громадської організації «Правий сектор».

Ярослава Тарасенко підозрюють у скоєнні правопорушень, передбачених частиною 3 статті 187 (розбійний напад), частиною 3 статті 185 (крадіжка, поєднана з проникненням), частиною 1 статті 263 (зберігання вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України.

Водночас у «Правому секторі» заявили про «політичне переслідування» активістів у Павлограді, зокрема керівника павлоградського осередку Ярослава Тарасенка, якого було взято під варту. У «Правому секторі» заявили, що їхні активісти в Павлограді борються «з наркоторгівлею, захищають місцеве населення від корупційних схем» і непричетні до кримінальних злочинів.

XS
SM
MD
LG