Доступність посилання

ТОП новини

Мирні переговори щодо Сирії знову відклали, тепер іще на два дні


Стаффан де Містура, фото 1 березня 2016 року
Стаффан де Містура, фото 1 березня 2016 року

Спеціальний представник генерального секретаря ООН у справах Сирії Стаффан де Містура повідомив, що поновлення мирних переговорів щодо Сирії відкладається ще раз, цього разу на два дні, щоб дати можливість вщухнути бойовим діям після оголошення режиму припинення вогню.

Попереднє коло переговорів у лютому протривало лише два дні й по суті зірвалося.

Це було вже третє перенесення дати поновлення переговорів.

Після того, як США й Росія, які мають певний вплив на головні протилежні сторони конфлікту, домовилися про чергове припинення вогню, цей режим привів до помітного зменшення насильства, хоча обидві сторони скаржаться на порушення з протилежного боку.

Зокрема, перемир’я не стосується екстремістського угруповання «Ісламська держава», а також одного з угруповань, що воює в лавах сирійської опозиції і проти «Ісламської держави», і проти влади Сирії, – «Джабгат ан-нусра» («Фронт перемоги»), що теж є радикально ісламістським і називає себе частиною мережі «Аль-Каїда»; обидва ці угруповання, що є супротивниками, в багатьох країнах визнані терористичними. При цьому Росія, що бере участь у війні в Сирії на боці влади країни, і в час перемир’я, за повідомленнями з місць, продовжує завдавати повітряних ударів по силах опозиції, стверджуючи, ніби б’є саме по позиціях опозиціонерів-ісламістів із «Фронту перемоги».

XS
SM
MD
LG