Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін закликав Червоний Хрест посилити моніторинг умов утримання ув’язнених в Криму


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів 1 березня зустріч з президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петером Маурером і закликав до ретельнішого моніторингу умов утримання ув’язнених в анексованому Росією Криму. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

«Міністр закордонних справ закликав Червоний Хрест посилити подальше здійснення моніторингу стану утримання ув’язнених на території АРК і Росії українських громадян, зокрема Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченка, а також приділити особливу увагу в’язням, які перебувають у важкому стані, таким як Олександр Костенко і Юрій Солошенко», – мовиться в повідомленні.

Клімкін також наголосив на важливості продовження співпраці України і МКЧХ для забезпечення доставки міжнародної гуманітарної допомоги населенню окупованих територій Донбасу.

Напередодні, виступаючи на засіданні Ради з прав людини ООН в Женеві, Клімкін наголосив на необхідності постійної присутності в Криму представників міжнародних організацій для моніторингу ситуації в сфері прав людини.

За інформацією правозахисників, наприкінці 2015 року в Росії утримували за політичними мотивами 21 громадянина України.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG