Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 3 військових загинули, 14 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі троє українських військових загинули, 14 поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку вчора була найскладніша ситуація – тут під обстріл проросійських бойовиків потрапив автомобіль української зведеної мобільної групи, також на автодорозі Гірське – Лисичанськ на вибуховому пристрої підірвався автомобіль з військовими.

На Луганщині безпосередньо на лінії зіткнення зафіксовано три обстріли з боку підтримуваних Росією сепаратистів, уточнив речник АТО.

«На донецькому напрямку тривають бойові дії низької інтенсивності з епізодичним застосуванням важкого озброєння. Противник 5 разів застосував 82-мм та 120-мм міномети. Ворожі провокації зафіксовано на всіх ділянках фронту – Світлодарська дуга, околиці Горлівки, Донецький аеропорт, – сказав він.

За даними Лисенка, на маріупольському напрямку сепаратисти проявляють найбільшу активність в Мар’їнському районі, а також на ділянці фронту Чермалик – Широкине.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявляють, що українські військові вранці знову обстріляли селище Старомихайлівка біля Донецька. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» заявляють, що українські військові обстріляли позиції біля села Червоний Лиман, а також околиці сіл Калинівка та Логвинове. Про жертви не повідомляється.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG