Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Києва оскаржує запобіжний захід для водія BMW Храпачевського


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Київська місцева прокуратура №1 подала апеляційну скаргу на рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання для водія BMW Ростислава Храпачевського, підозрюваного в опорі патрульному поліцейському під час погоні в ніч на 7 лютого в Києві.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, рішення про такий вид запобіжного заходу є необґрунтованим та таким, що підлягає скасуванню, оскільки не відповідає ризикам, передбаченим статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України.

«Зокрема, можливий вплив підозрюваного на свідків у цьому кримінальному провадженні, які є його друзями та перебували з ним в автомобілі під час вчинення кримінального правопорушення, а також можливість ухиляння підозрюваного від явки до органів досудового розслідування, що підтверджується матеріалами кримінального провадження», – йдеться у повідомленні.

В Апеляційному суді Києва прокуратура наполягатиме на застосуванні щодо Храпачевського запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, додають у відомстві.

1 березня Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжний захід для водія BMW Храпачевського.

24 лютого Храпачевському винесли повідомлення про підозру в здійсненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу (опір працівнику правоохоронного органу при виконанні ним службових обов’язків).

У Києві у ніч на 7 лютого Ростислав Храпачевський не зупинився на вимогу співробітників поліції, спробувавши втекти. Під час переслідування автомобіля BMW, яким керував Храпачевський, патрульні застосували табельну вогнепальну зброю, внаслідок чого загинув 17-річний юнак – пасажир автомобіля.

У поліції пояснили, що патрульні побачили молодих людей, які після вживання алкоголю сіли в автомобіль та поїхали. Через гучномовець вони почали вимагати зупинитися, але водій на це не реагував і продовжив утікати. Після приблизно 40-хвилинної погоні через усе місто поліцейські відкрили попереджувальний вогонь. Також унаслідок цього інциденту постраждав один поліцейський.

Після цього столична прокуратура повідомила про перевірку правомірності дій поліцейських під час переслідування автомобіля BMW і застосування вогнепальної зброї, внаслідок чого загинула людина. 18 лютого Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці без права внесення застави для патрульного Сергія Олійника.

Як повідомила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, також проти водія автомобіля, який 7 лютого переслідувала поліція на вулицях Києва, порушили кримінальну справу за статтею про погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

XS
SM
MD
LG