Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську Контактна група підписала угоду про припинення навчань вздовж лінії зіткнення – Оліфер


У Мінську представники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі підписали угоду про припинення навчань з бойовою стрільбою в 30-кілометровій зоні вздовж лінії зіткнення. Про це за підсумками сьогоднішнього засідання Контактної групи в Мінську заявила речниця представника України в групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

«Представники окремих районів Донецької та Луганської областей спільно з представниками збройних сил Російської Федерації регулярно проводять такі навчання. Постріли під час таких навчань мають провокаційний характер і можуть спричинити відповідну реакцію», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

За словами Оліфер, ця угода починає діяти з 4 березня 2016 року.

Сепаратисти угруповання «ДНР» також повідомляють про цю угоду, але зазначають, що документ передбачає припинення навчань в 15-кілометровій зоні захоплених ними територій (інші 15 кілометрів стосуються території, яку контролює Київ – ред.).

Раніше сепаратисти угруповань «ЛНР» і «ДНР» повідомляли про проведення навчань на території, яку вони контролюють.

Сьогоднішнє засідання Контактної групи відбулося напередодні зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки» в Парижі, запланованої на 3 березня.

Саме в Парижі, як заявив раніше представник України у групі Леонід Кучма, повинні розглянути ключові рішення з політичних питань, з питань безпеки, а також з гуманітарних аспектів.

Нещодавно під час візиту до України міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що зустріч «нормандської четвірки» на рівні глав МЗС у Парижі 3 березня буде ключовою. Крім того, він очікує досягнення «необхідних компромісів» щодо ситуації на сході України під час цієї зустрічі.

«Нормандська четвірка» – Німеччина, Франція, Україна, Росія – на переговорах обговорює способи врегулювання конфлікту на Донбасі. Переговори проводяться на рівні міністрів закордонних справ, глав держав.

XS
SM
MD
LG