Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Савченко прогнозує оголошення вироку впродовж двох тижнів


Надія Савченко
Надія Савченко

Вирок громадянці України Надії Савченко, найімовірніше, буде оголошений упродовж двох тижнів, повідомив її адвокат Ілля Новіков.

«Технічно це нескладно», – сказав Новіков.

За його словами, покарання, яке попросив держобвинувач під час дебатів сторін у суді, сторону захисту не засмутило. «23 роки – це не добре і не погано в нашому випадку. Випадок Надії Савченко взагалі унікальний. Якби прокурор попросив 25 років, це було б не гірше, а якби попросив 10 років ув’язнення, не краще в нинішній ситуації», – заявив Новіков.

Виступаючи 2 березня на дебатах у суді в Донецьку Ростовської області Росії Надія Савченко заявила, що оголосить сухе голодування, якщо суд відкладатиме оголошення вироку.

«Якщо суд бере більше ніж два тижні для винесення вироку, який і так визначено зверху, я включаю сухе голодування», – сказала Савченко.

Сторона обвинувачення на суді 2 березня заявила, що вимагає для українки 23 років ув’язнення.

У середині грудня минулого року російський суд продовжив арешт Надії Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування – третє від моменту її арешту влітку 2014 року, і пообіцяла оголосити сухе голодування після вироку, вимагаючи звільнення.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG