Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН розширила санкції проти Північної Кореї


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Рада безпеки ООН одноголосно ухвалила резолюцію, що розширює міжнародні санкції проти Північної Кореї через недавні ядерні й ракетні випробування в цій країні, що заборонені їй попередніми резолюціями.

Серед нових обмежень – обов’язкові перевірки всіх вантажів, що прямують до Північної Кореї і з неї, чи повна заборона на передачу Пхеньянові також легкої і стрілецької зброї.

Також до санкційних списків додані нові фізичні й юридичні особи.

За повідомленнями, це одні з найсуворіших санкцій, накладених на Північну Корею за останні два десятиліття, хоча Росія домоглася незначного пом’якшення нових санкцій порівняно з первісним проектом.

Протягом останніх двох місяців Пхеньян заявив, що здійснив випробування термоядерного вибухового пристрою, а також запустив штучний супутник Землі. Фахівці вважають, що Північна Корея дійсно підірвала якийсь ядерний вибуховий пристрій, хоча, найімовірніше, про водневу бомбу все ж не йдеться, а під виглядом запуску супутника здійснила чергове випробування технологій створення балістичних ракет. І те, й інше світова спільнота вже давно заборонила Північній Кореї.

XS
SM
MD
LG