Доступність посилання

ТОП новини

Південна Корея заявляє, що КНДР стріляла у морі після заяви ООН про санкції щодо Пхеньяна


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що Північна Корея здійснила кілька пострілів у море після того, як ООН розширила санкції щодо Пхеньяна через недавні ядерні і ракетні випробування.

Повідомляється, що Північна Корея випустила снаряди зі східного прибережного міста Вонсан і влада Південної Кореї намагається визначити, що це було конкретно – ракети чи артилерія.

Як припускають, ракети малої далекосяжності або артилерійський вогонь 3 березня зафіксували після того, як Сеул схвалив законодавство в галузі захисту прав своїх громадян в Північній Кореї. Державні ЗМІ Пхеньяна заявляли, що ухвалення такого закону матиме негативні наслідки.

Рада безпеки ООН у середу одноголосно ухвалила резолюцію, що розширює міжнародні санкції проти Північної Кореї через недавні ядерні й ракетні випробування в цій країні, що заборонені їй попередніми резолюціями. Серед нових обмежень – обов’язкові перевірки всіх вантажів, що прямують до Північної Кореї і з неї, чи повна заборона на передачу Пхеньянові також легкої і стрілецької зброї. Також до санкційних списків додані нові фізичні й юридичні особи.

Протягом останніх двох місяців Пхеньян заявив, що здійснив випробування термоядерного вибухового пристрою, а також запустив штучний супутник Землі. Фахівці вважають, що Північна Корея дійсно підірвала якийсь ядерний вибуховий пристрій, хоча, найімовірніше, про водневу бомбу все ж не йдеться, а під виглядом запуску супутника здійснила чергове випробування технологій створення балістичних ракет. І те, й інше світова спільнота вже давно заборонила Північній Кореї.

XS
SM
MD
LG