Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: проведення розмінування на Донбасі можливе в разі припинення обстрілів


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Cекретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов заявляє про можливість проведення розмінування біля лінії розмежування на Донбасі у разі припинення провокацій з боку підтримуваних Росією сепаратистів.

«Після маркування буде другий етап – розмінування. Але, безумовно, щоб все це відбувалося, необхідно зупинити провокації, які постійно ведуться російсько-терористичними угрупованнями», – сказав він.

2 березня в Мінську представники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі підписали угоду щодо завершення розмінування на 12 узгоджених ділянках уздовж лінії зіткнення, а також угоду про припинення навчань з бойовою стрільбою в 30-кілометровій зоні вздовж лінії зіткнення – по 15 кілометрів із кожного боку.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Проте відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

На сьогодні запланована зустріч міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки» в Парижі, які обговорюватимуть ситуацію на Донбасі.

XS
SM
MD
LG