Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинув 1 військовий, 1 поранений – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, один поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, вчора найбільш складна ситуація вчора була в районі Донецького аеропорту, в результаті обстрілів у Пісках поранений один військовий.

Мотузяник зазначив, що епізодичні обстріли зафіксовані біля Луганського, Зайцева, Верхньоторецька.

«На маріупольському напрямку дещо загострилася обстановка. Ворожі обстріли зафіксовано по всьому фронту. Противник активно застосовує міномети, зенітні установки ЗУ-23-2, а також бронетехніку. Найгарячіше вчора було у Мар’їнці, в районі Докучаєвська, та на лінії фронту Талаківка – Широкине», – сказав він.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявляють, що українські військові вночі обстріляли Петровський район Донецька, а вранці обстріляли селище Зайцеве біля Горлівки. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» заявляють, що українські військові обстріляли околиці села Логвинове.

2 березня в Мінську представники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі підписали угоду щодо завершення розмінування на 12 узгоджених ділянках уздовж лінії зіткнення, а також угоду про припинення навчань з бойовою стрільбою в 30-кілометровій зоні вздовж лінії зіткнення – по 15 кілометрів із кожного боку.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Проте відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

На сьогодні запланована зустріч міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки» в Парижі, які обговорюватимуть ситуацію на Донбасі.

XS
SM
MD
LG