Доступність посилання

ТОП новини

Пайєтт вітає звільнення Варфоломєєвої з полону і закликає до звільнення всіх заручників


Джеффрі Пайєтт
Джеффрі Пайєтт

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт вітає звільнення журналістки Марії Варфоломеєвої з полону і закликає до звільнення всіх заручників згідно з Мінськими угодами.

«Вітаю новину про звільнення журналістки Марії Варфоломеєвої після 419 днів перебування у полоні так званої влади Луганська. Ми й надалі закликаємо Росію наказати сепаратистам, яких вона підтримує і яким допомагає, звільнити всіх заручників, як це передбачено Мінськими домовленостями», – написав посол на своїй сторінці в Twitter.

Раніше сьогодні президент України Петро Порошенко повідомив, що луганську журналістку і громадську активістку Марію Варфоломеєву звільнили з полону сепаратистів. Вона з січня 2015 року перебувала в полоні сепаратистів угруповання «ЛНР», які звинувачували її в «коригуванні вогню ЗСУ», а також співпраці з «Правим сектором».

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

На сьогодні запланована зустріч міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки» в Парижі, які обговорюватимуть ситуацію на Донбасі.

Захід і Україна звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі і невиконанні Мінських угод. Москва ці звинувачення відкидає і також заявляє, що не має ніяких зобов’язань за Мінськими угодами, бо підписувала їх не як учасник, а як «гарант», і не має наміру виконувати цих домовленостей.

XS
SM
MD
LG