Доступність посилання

ТОП новини

Суд взяв Краснова під домашній арешт


Станіслав Краснов під час засідання суду, 1 березня 2016 року
Станіслав Краснов під час засідання суду, 1 березня 2016 року

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові «Цивільного корпусу «Азов – Крим» Станіславу Краснову у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням браслета.

Самого Краснова в залі суду немає, оскільки раніше він знепритомнів і був госпіталізований.

Інформація про затримання Краснова СБУ з’явилася 28 лютого. Активіст заявив про побої і катування під час затримання. На обличчі у нього видно сліди побиття.

У ніч на 2 березня Краснов був звільнений з ізолятора СБУ після закінчення передбаченого законодавством терміну утримання під вартою до рішення суду про обрання запобіжного заходу.

2 березня суд мав обрати йому запобіжний захід, однак Краснова госпіталізували. Прокурори, які представляють державне обвинувачення, повідомили, що Станіславу Краснову інкримінують лише незаконне поводження зі зброєю, його підозрюють у зберіганні тротилу і гранат. За даними сторони обвинувачення, наразі у справі Краснова не йдеться про зв’язки з іноземними спецслужбами, про які заявляли в СБУ.

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього і мстить за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.

2 березня керівник «Цивільного корпусу «Азов – Крим» на прес-конференції заявив, що про всі контакти з представниками іноземних спецслужб повідомляв українським спецслужбам, але не СБУ. Він відмовився коментувати інформацію СБУ про його поїздку в Білорусь, під час якої, за словами представника СБУ Олександра Ткачука, Краснов контактував із куратором з російських спецслужб.

XS
SM
MD
LG