Доступність посилання

ТОП новини

Фото з України презентували в серії «Події світу» фотографа Яна Шибіка у Празі


Виставкова зала у Празі
Виставкова зала у Празі

Чеський фотограф Ян Шибік презентував у Празі низку знімків із серії «Події світу», серед яких фото з українських Помаранчевої революції та Революції гідності. Окрім того, представлено цикл кадрів із Одеси про життя людей із ВІЛ-СНІД.

«Є також серія знімків зі сходу України, її у Празі цього разу не виставляли. Я був тричі на Донбасі. Зокрема, у Слов’янську до і після того, як українська армія повернула собі контроль. Хотів роботами показати, наскільки це був жахливий час для людей, особливо для старих та дітей», – сказав він.

Шибік також додав, що хоч фото українських революцій і стоять поряд із кадрами драматичних подій світу, він не вважає їх негативними подіями для країни. Додавши їх до серії «Події світу», хотів підкреслити їхній масштаб, говорить він.

​У 2005 році Ян Шибік організував благодійну акцію «Хочу ще жити», аби зібрати кошти для хворих на ВІЛ-СНІД в Одесі. Завдяки ініціативі зібрали близько 40 тисяч доларів.

Окрім фото з України, на виставці представлені знімки голоду в Судані, землетрусу в Німеччині, війни в Іраку, конфліктів у Руанді, Чечні, Косовому, Албанії, Палестині.

Виставка Яна Шибіка «Події світу» буде представлена в Празі з 3 березня до 2 квітня.

XS
SM
MD
LG