Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні сепаратисти найбільше обстрілів здійснили на донецькому напрямку


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що на Донбасі сьогодні підтримувані Росією сепаратисти найбільше обстрілів здійснили на донецькому напрямку.

Як повідомляє прес-центр штабу, сьогодні всього на Донбасі зафіксували 25 обстрілів, з них на донецькому напрямку – 20, а на маріупольському – 5.

За даними штабу, з гранатометів різних калібрів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї проросійські бойовики вели вогонь по позиціях українських військових поблизу Пісків, Троїцького, Новгородського, Опитного та Красногорівки.

«О 5-й годині ворог з міномета обстріляв опорний пункт поблизу Красногорівки та випустив при цьому 10 мін. На маріупольському напрямку російські бойовики з гранатометів та великокаліберних кулеметів вели вогонь по позиціях в районі Старогнатівки та Водяного», – мовиться у повідомленні.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 68 разів порушили режим тиші. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» заявляють, що українські військові обстріляли околиці села Логвинове.

2 березня в Мінську представники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі підписали угоду щодо завершення розмінування на 12 узгоджених ділянках уздовж лінії зіткнення, а також угоду про припинення навчань з бойовою стрільбою в 30-кілометровій зоні вздовж лінії зіткнення – по 15 кілометрів із кожного боку.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Проте відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG