Доступність посилання

ТОП новини

Ядерний арсенал Північної Кореї на стадії очікування – Кім Чен Ин


Північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив, що ядерний арсенал його країни перебуває на стадії очікування, що викликало попередження від Сполучених Штатів утриматися від провокацій.

«Ми завжди повинні бути готові стріляти з наших ядерних боєголовок у будь-який час», – сказав Кім Чен Ин 4 березня, передає офіційне інформагентство Північної Кореї KCNA.

Лідер КНДР також заявив, готовий завдати «попереджувальний удар».

«У надзвичайний час, коли американці наганяють війну і лихо на інші країни та людей, єдиним способом захистити наш суверенітет і право на життя є підтримка нашого ядерного потенціалу», – сказав він.

Прес-секретар командувача США Біл Урбан заявив, що Пентагон стежить за розвитком ситуації і закликав Ина «утримуватися від провокаційних дій, які посилюють напруженість».

Північна Корея часто використовує войовничу риторику у періоди підвищеної напруженості, зокрема після ухвалення 2 березня Радою безпеки ООН резолюції, що розширює міжнародні санкції проти Північної Кореї через недавні ядерні й ракетні випробування в цій країні. У Пентагоні сумніваються, що КНДР має достатньо ядерних боєголовок, що можуть бути використані у міжконтинетальних ракетах.

XS
SM
MD
LG