Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: кількість обстрілів з боку сепаратистів дещо зменшилась


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у п’ятницю повідомили про зменшення кількості обстрілів за минулу добу з боку проросійських сепаратистів на частині територій Донбасу у порівнянні з попередньою добою. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Зафіксовано 57 обстрілів позицій ЗСУ, з них на донецькому напрямку 46 та 11 на маріупольському. Позиції наших військ поблизу Зайцевого, Лозового, Майорська, Луганського, Троїцького та Пісків російські терористи обстріляли з гранатометів різних калібрів та великокаліберних кулеметів. З зенітної установки ЗУ-23 вели вогонь по позиції поряд з Луганським. По опорних пунктах наших військ в районі Мар’їнки, Лебединського та Павлополя бойовики вели вогонь з гранатометів різних калібрів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Близько 20:00 терористи відкрили неприцільний вогонь з міномету та випустили по наших опорних пунктах поблизу Опитного 6 мін. А по позиціях на шахті Бутовка та в районі Авдіївки та Пісків російські бойовики вели вогонь з різних калібрів та великокаліберних кулеметів», – йдеться в повідомленні.

З опівночі бойова активність сепаратистів значно зменшилась, зауважили в штабі.

«Зафіксовано 2 обстріли позицій ЗСУ зі стрілецької зброї поблизу Мар’їнки та Пісків», – додали в прес-центрі.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військових немає.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що українські військові перекинули до лінії фронту ствольную артилерію і боєприпаси. Усього за час дії режиму тиші ЗСУ просунулися в буферну зону на 1-1,5 кілометри, стверджують в угрупованні «ДНР», що визнане Україною терористичним. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG