Доступність посилання

ТОП новини

Польща влітку відновить контроль на своїх кордонах – міністр внутрішніх справ


©Shutterstock
©Shutterstock

З 2 до 31 липня на польських кордонах тимчасово буде відновлений контроль. Про це заявив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак, передає «Польське радіо».

За його словами, такий крок не пов’язаний з міграційними проблемами у Європі, а з планованим на літо самітом НАТО та Світовими днями молоді у Польщі.

«Прошу не пов’язувати це з ситуацією, що відбувається на півдні Європи. Відновлення контролю має дуже велике значення для гарантування безпеки як під час проведення саміту Північноатлантичного Альянсу, так і Світових днів молоді», – заявив міністр внутрішніх справ Польщі.

До посилення заходів безпеки на кордоні вже готується поліція, прикордонники, пожежні служби Польщі та Бюро охорони уряду і Державного центру безпеки.

Саміт НАТО відбудеться у Варшаві 8-9 липня, а Світові дні молоді заплановані на 26-31 липня у Кракові. Тоді очікується приїзд до Польщі Папи Римського Франциска.

Шенгенська угода, підписантом якої є і Польща, запровадила перетин внутрішніх кордонів між країнами-членами без перевірок, але передбачила право країн-членів у певних випадках тимчасово відновлювати контроль на своїх кордонах для перевірки підстав прибульців для в’їзду. Останнім часом такими підставами називають масштабний міграційний потік до Європи з країн з Близького Сходу і регіонів охоплених військовими конфліктами.

XS
SM
MD
LG