Доступність посилання

ТОП новини

Голова ПАРЄ закликає Росію звільнити Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт закликає владу Росії завершити процес у справі громадянки України Надії Савченко і звільнити її.

Аграмунт також написав у Twitter, що шкодує з приводу відкладення суду у справі українки.

Раніше сьогодні адвокати Надії Савченко після відвідування її у СІЗО оприлюднили лист українки від 4 березня. У ньому вона пише, що не відмовилася від рішення оголосити сухе голодування і починає його 4 березня, вимагаючи повернення в Україну «живою чи мертвою».

Надія Савченко заявляє, що забороняє виводити її з голодування, брати в неї аналізи. Крім того, українка каже, що погодиться лише на огляд українських лікарів, а будь-яке застосування до неї фізичної сили буде розцінювати як тортури і чинитиме опір.

На суді в місті Донецьку Ростовської області Росії 3 березня на завершенні слухань у справі Надії Савченко вона мала виступити із заключним словом. Але суддя закрив засідання й оголосив перерву в суді до 9 березня. Надія Савченко у відповідь заявила, що оголошує сухе голодування, про яке вона попереджала раніше у випадку зволікання суду з винесенням вироку.

Звинувачення просить для неї 23 роки позбавлення волі; Савченко заявила, що не буде оскаржувати вироку.

В останньому слові, текст якого оприлюднили у соціальних мережах напередодні, Савченко, серед іншого, заявляє, що не визнає ні своєї вини, ні майбутнього вироку їй, ні самого російського суду над нею.

Надію Савченко в Росії обвинувачують у вбивстві двох працівників російського державного телебачення, які нелегально перебували в Україні, надаючи інформаційну підтримку збройним проросійським сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і в незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

На цю ж тему:​

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

04.03.2016
Савченко має бути звільнена – речник Держдепартаменту США

«Вона повинна бути звільнена. Її затримали без причини і ми хочемо, щоб її відпустили і відправили додому» – Джон Кірбі далі

03.03.2016
Останнє слово. Надія Савченко про Росію і диктатора-самодура Путіна

«Я хочу, щоб весь цивілізований, демократичний світ зрозумів, що Росія – це країна третього світу з тоталітарним режимом і диктатором-самодуром» далі

02.03.2016
Я не предмет торгу, ГРУшників треба було міняти на Сенцова і Кольченка – Савченко

Надія Сваченко і її адвокати бажають, щоб вирок винесли якомога швидше далі

XS
SM
MD
LG