Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі троє військових поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військовослужбовців немає, троє поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора на луганському напрямку було спокійно, а на донецькому, крім обстрілу з «Градів» під Красногорівкою, підтримувані Росією сепаратисти також застосували 82-міліметрові міномети біля Опитного.

«В цілому провокації та прицільні обстріли бойовиків вчора тривали по всій лінії зіткнення. Найгарячіші точки – Світлодарська дуга, Горлівська агломерація, Донецький аеропорт», – сказав він.

Лисенко зазначив, що всього на донецькому напрямку за минулу добу зафіксували 46 обстрілів з боку проросійських бойовиків.

За даними речника АТО, на маріупольському напрямку сепаратисти порушували режим тиші по всьому фронту, зокрема двічі застосували 82-міліметрові міномети.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах пишуть, що українські військові за минулу добу 54 рази порушили режим тиші на Донбасі. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» звинувачують українських військових в обстрілах села Калинівка і села Лозове.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG