Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон щодо вдосконалення приватизації держмайна


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який скасовує вимогу обов’язкового продажу 5-10% акцій державних підприємств на біржових торгах з метою визначення їхньої ринкової вартості перед приватизацією.

Як повідомляє прес-служба президента, цим документом вдосконалюються положення закону «Про приватизацію державного майна» задля досягнення прозорості та відкритості приватизаційного процесу, посилення захисту національних інтересів у процесі реформування відносин власності.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, за його реалізацію відповідає Фонд держмайна.

16 лютого Верховна Рада ухвалила законопроект №2319а-д, автором якого є депутат з фракції «Народний фронт» Андрій Іванчук. Цей документ також забороняє доступ до процесів приватизації юридичних осіб, зареєстрованих у державах, визнаних парламентом України агресорами, або фізичних осіб – громадян цих держав.

У 2016 році Фонд державного майна України планує виставити на продаж близько 450 об’єктів приватизації.

Напередодні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що цього року в Україні потрібно почати масштабну і прозору приватизацію. Яценюк вже неодноразово заявляв про необхідність проведення приватизації в Україні, зокрема, на його думку, на приватизацію повинен бути виставлений Одеський припортовий завод, компанія «Центренерго», інші енергетичні компанії.

У травні минулого року Кабмін постановою №271 затвердив перелік об’єктів, що підлягають приватизації.

XS
SM
MD
LG