Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: за час конфлікту на Донбасі, за оцінками ООН, загинули близько 10 тисяч людей


Александр Гуґ
Александр Гуґ

Організація з безпеки і співпраці в Європі заявляє, що за час збройного конфлікту на сході України, за оцінками ООН, загинули близько 10 тисяч людей. Про це у Києві сказав заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ.

«Але маючи близько 10 тисяч загиблих після двох років бойових дій, я відчуваю, що сторони готові докласти серйозніших зусиль для завершення цього конфлікту. СММ ОБСЄ обов’язково зробить свій внесок, підтримає всі сторони у зусиллях до нормалізації. Ми будемо моніторити і повідомляти об’єктивно і незаангажовано щодо прогресу в цьому питанні», – заявив Гуґ.

Як уточнили в ОБСЄ, він мав на увазі оприлюднену напередодні статистику ООН щодо жертв конфлікту.

У четвер моніторингова місія Організації Об’єднаних Націй із дотримання прав людини в Україні заявила про 9 167 загиблих під час конфлікту на сході України і поранення понад 21 тисячі людей.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, і далі окуповані підтримуваними Росією бойовиками.

XS
SM
MD
LG