Доступність посилання

ТОП новини

Папа Франциск засудив «диявольський» напад на будинок пристарілих у Ємені


Папа Франциск
Папа Франциск

Папа Франциск засудив напад на будинок пристарілих у Ємені, підтримуваний римо-католицькою церквою. Цю атаку, у результаті якої загинули 16 людей, він назвав «бездушною та диявольською».

У заяві державного секретаря Ватикану П’єтро Пароліна мовиться, що понтифік «був шокований і глибоко занепокоєним» цим вбивством.

4 березня у Ємені озброєні чоловіки напали на будинок для літніх людей, якими опікується римо-католицька церква. Вони вбили 16 людей, серед них і 4 черниці.

За повідомленням речника благодійної організації «Місіонери милосердя», четверо чоловіків зі зброєю потрапили у будівлю організації у портовому єменському місті Адені, сказавши, що хочуть відвідати своїх матерів. За інформацією єменської влади, нападники переходили з кімнати до кімнати, зв’язуючи людей перед тим, як стріляли їм у голову.

Мотиви нападників, яким вдалося втекти, наразі невідомі.

Зараз державні установи Ємену розташовані у місті Адені. Урядові сили безпеки за військової підтримки країн Перської затоки намагаються відновити контроль над усією територією країни. Наразі столицю Ємену, місто Санаа, контролюють представники шиїтського угруповання «Аль-Хутті».

Організація «Місіонери милосердя» створена матір’ю Терезою, яка отримала Нобелівську премію миру і померла у 1997 році.

XS
SM
MD
LG