Доступність посилання

ТОП новини

Військові заявили про нові порушення і провокації з боку бойовиків


У прес-центрі штабу української воєнної операції на сході України повідомили, що незаконні збройні формування підтримуваних Росією сепаратистів упродовж другої доби порушують мінські домовленості і чинять провокації.

Як заявили у штабі, о 9:15 ранку поблизу Авдіївки вони відкрили вогонь із заборонених видів важкого озброєння калібру 122 міліметри, а після обстрілу до українських позицій висунулася диверсійно-розвідувальна група противника.

Як з’ясувалося, кажуть українські військові, метою ДРГ було здійснення провокації – вона відкрила вогонь у бік своїх позицій та обстріляла транспортні засоби цивільного населення.

А щоб зафіксувати обстріл та звинуватити в ньому Збройні сили України, на позиції бойовиків прибули знімальні групи проросійських засобів інформації, заявили у штабі.

Сепаратисти ще не коментували цієї заяви і не робили власних заяв щодо останніх подій біля Авдіївки.

На лінії контакту сторін у частині Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG