Доступність посилання

ТОП новини

За добу сепаратисти обстріляли українські позиції 38 разів – військові


У прес-центрі штабу української воєнної операції на сході України повідомили, що впродовж минулої доби, 6 березня, по українських позиціях 38 разів відкривали вогонь підтримувані Росією сепаратисти.

За даними штабу, бойовики застосовували, крім стрілецької зброї та гранатометів, міномети калібру 82 та 120 міліметрів. Активність обстрілів зросла з настанням сутінок, додають українські військові.

За цими даними, лише в районі Авдіївки підтримувані Росією сепаратисти з 18:00 до півночі здійснили сім прицільних мінометних обстрілів українських позицій, випустивши при цьому 80 мін.

Донецькі сепаратисти, зі свого боку, звинувачують українських військових в обстрілі місії Спільного центру контролю та координації режиму припинення вогню на Донбасі, очолювану російським генерал-майором Рустамом Мурадовим. Обстріл нібито стався поблизу блокпоста в населеному пункті Ясинувата.

Луганські сепаратисти про бойові дії не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG