Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі втрат серед українських військових немає – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі жоден український військовий не загинув і не був поранений, повідомляє речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, протягом минулої доби підтримувані Росією бойовики зосередили вогонь біля Донецького аеропорту.

Лисенко зазначив, що вчора по позиціях українських військових біля Авдіївки було випущено понад 200 мін із 82-міліметрових і 120- міліметрових мінометів.

«Мінометні обстріли були зафіксовані в районі Пісок, Опитного і Луганського. Бойовики також застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети і гранатомети, а поблизу Опитного снайпер бойовиків намагався поцілити наших бійців. Також неспокійно було біля села Троїцьке», – сказав речник АТО.

На маріупольському напрямку, за словами Лисенка, бойовики порушували режим припинення вогню стріляючи виключно зі стрілецької зброї, зокрема п’ять обстрілів було зафіксовано біля Мар’їнки, і ще по одному біля Широкина та Водяного.

Водночас сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах стверджують, що ніч на території, яку вони контролюють, пройшла спокійно, обстрілів не було. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» звинувачують українських військових в обстрілі села Калинівка.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG