Доступність посилання

ТОП новини

Україна та Іран підписали меморандум про посилення співпраці


©Shutterstock
©Shutterstock

Україна та Іран домовилися про посилення кооперації в торговельно-економічній, гуманітарній та соціальній сферах і підписали меморандум про співпрацю.

Як повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості, в меморандумі йдеться про активізацію зусиль в нафтовій, газовій, нафтохімічній промисловості, ядерній та гідроенергетиці, сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики.

У міністерстві зазначають, що сторони домовилися про активізацію роботи щодо низки пріоритетних напрямків, зокрема модернізації зношених НПЗ України, участі в нафтогазових проектах на території Ірану, наукового та практичного співробітництва з питань підвищення ядерної безпеки у рамках МАГАТЕ та Всесвітньої асоціації операторів АЕС.

«Ми зацікавлені в розширенні кооперації з Іраном, українська економіка потребує глобальних партнерів. Під час перемовин ми висловили готовність уже за три місяці надіслати торговельну місію із залученням широкого кола представників ділових кіл, сформованих на базі пріоритеті меморандуму», – прокоментував підписання документа міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

Водночас, як зазначив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко, цей документ стане конкретним планом дій у розвитку двосторонньої співпраці, він визначатиме конкретні строки та виконавців по всіх напрямках економічного співробітництва.

XS
SM
MD
LG