Доступність посилання

ТОП новини

Третина кандидатів у мери Кривого Рогу не подала своїх кандидатур на членів дільничних комісій – «Опора»


Лише дві третини кандидатів на позачергових виборах мера Кривого Рогу подали свої кандидатури на членів дільничних комісій, дільничні комісії 6 районів Кривого Рогу недоукомплектовані на 24%, поінформували у громадянській мережі «Опора».

В «Опорі» нагадали, що процес подання кандидатами й партіями документів до районних виборчих комісій щодо своїх представників у дільничних виборчкомах завершився 6 березня.

За даними «Опори», з 15 кандидатів на посаду міського голови своїм правом подати кандидатури членів комісій скористались лише 10 – це 3 кандидати-висуванці партій та 7 самовисуванців.

При цьому семеро з кандидатів подали максимально можливу кількість кандидатів (по 253) до складу дільничних виборчих комісій – це Юрій Вілкул, Микола Колесник, Олексій Кривенко, Олександр Натаров, Наталія Новицька, Василь Сердюков та Ярослав Шрам. Водночас п’ятеро кандидатів – Семен Семенченко (Об’єднання «Самопоміч»), Ігор Левицький («Народний контроль») та самовисуванці Інна Іванченко, Олег Косяк й Олександр Крижов – кандидатів до складу ДВК взагалі не подали.

Крім того, заявили в «Опорі», подання щодо своїх кандидатів на членів ДВК подали три партії, що мають свої фракції у Верховній Раді, – «Опозиційний блок», об’єднання «Самопоміч» та «Народний фронт».

За підрахунками «Опори», загалом для забезпечення роботи ДВК 6 районів Кривого Рогу у мінімальному складі потрібно майже 3,5 тисячі членів комісій, із понад 2,6 тисячі вакансій уже заповнені за поданнями кандидатів та партій. Нестачу кадрів компенсують за поданням кандидатур головою територіальної виборчої комісії, додали в «Опорі».

За даними районних комісій, цими днями криворіжці активізувались і почали самі приходити й писати заяви, щоб працювати у дільничних виборчих комісіях, відтак питання з комплектуванням ДВК має вирішитись.

Наразі у Кривому Розі триває виборча кампанія, позачергові вибори міського голови призначені на 27 березня, кандидатами є 15 осіб.

XS
SM
MD
LG