Доступність посилання

ТОП новини

Вестербеке: слідство найближчим часом назве точне місце запуску ракети, що збила літак рейсу MH17


Нідерландський прокурор Фред Вестербеке, який очолює міжнародну групу з розслідування катастрофи літака рейсу MH17 у небі над Донбасом, заявив, що найближчим часом буде назване точне місце запуску ракети, яка знищила літак.

Після зустрічі з родичами загиблих Вестербеке сказав, що слідчі отримали всю необхідну їм інформацію зі Сполучених Штатів.

Водночас прокурор наголосив, що не знає, коли буде завершене кримінальне розслідування в цілому. Але він пообіцяв зробити це «настільки швидко, наскільки це можливо, з огляду на відчай серед родин (загиблих)».

Нідерландське розслідування раніше дійшло висновку, що літак був збитий ракетою «земля-повітря» із зенітно-ракетного комплексу «Бук» радянської конструкції. Минулого тижня група журналістів-розслідувачів Bellingcat вказала, що має докази, що російські солдати і офіцери брали участь у запуску ракети або мають інформацію про те, хто це зробив.

Пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий 17 липня 2014 року. Всі 298 людей, які перебували на його борту, загинули.

XS
SM
MD
LG