Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані знову випробували балістичні ракети


Випробувальний запуск балістичної ракети в Ірані, фото оприлюднене агенцією Fars, 9 березня 2016 року
Випробувальний запуск балістичної ракети в Ірані, фото оприлюднене агенцією Fars, 9 березня 2016 року

В Ірані провели нове випробування балістичних ракет, друге за останні два дні. Дві ракети Qadr H були випущені з північного Ірану і вразили цілі на південному сході країни за 1400 кілометрів від місця запуску, повідомляють іранські ЗМІ.

За повідомленням напівофіційного іранського новинного агентства Fars, на ракетах був напис «Ізраїль має бути знищений».

Влада Ірану заявляє, що навчання проводять у рамках «програми демонстрації постійної готовності іранських збройних сил до відбиття будь-якої потенційної загрози для безпеки країни».

Оголошення про запуск ракет з’явилося на тлі візиту віце-президента США Джо Байдена до Ізраїлю в рамках близькосхідного туру.

Держдепартамент США розкритикував попередній запуск ракет в Ірані 8 березня і заявив, що це питання може бути винесене на розгляд Ради безпеки ООН.

У січні США оголосили про нові санкції проти Ірану через його ракетну програму – наступного дня по тому, як США разом із ООН та ЄС зняли з Ірану санкції через його ядерну програму. На такий крок Вашингтон пішов через те, що минулої осені Іран здійснив випробування балістичних ракет, що, за даними експертів ООН, стали порушенням резолюцій Ради безпеки ООН. У Тегерані нові санкції зустріли різким засудженням.

XS
SM
MD
LG