Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську читали вірші Шевченка просто неба


У центрі Івано-Франківська відбулися вуличні читання віршів Тараса Шевченка, присвячені 202-й річниці від дня народження поета.
Його твори читали місцеві політики і громадські активісти, письменники і науковці, студенти і просто перехожі.

Традиційно таку акцію організовує Громадянський інститут аналітики, запрошуючи усіх бажаючих. За словами керівника організації Віталія Перевізника, «для того, щоб краще Шевченка зрозуміти, для того, щоб спонукати інших читати, для того, щоб дорослі прочитали його дітям, для того, щоб хтось узяв з шафи «Кобзар» і ще раз перечитав, може, по-новому прочитав».

Шевченкові читання підтримує обласна організація Національної спілки письменників. Як зазначив її керівник Євген Баран, «у кожного своя проща: хтось ходить до святих місць, хтось їздить у Канів на могилу Шевченка, а ми раз в рік збираємось тут, на Вічевому майдані, і говоримо про Шевченка».

При цьому він зазначив, що «можливо, не так треба говорити про Шевченка і не треба його забалакувати, а просто навчитися жити згідно з Шевченком».

«Першим українським націоналістом» назвав Тараса Шевченка міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, а найкращим його пошануванням вважає «побудову сильної Української незалежної держави».

На відзначення 202-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка саме з Вічевого майдану розпочнеться громадська хода вулицею Шевченка до міського парку, де біля пам’ятника Кобзареві відбудеться урочисте віче і покладення квітів.

XS
SM
MD
LG