Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові заявили про провокацію з перевдяганням бойовиків в українські однострої


У прес-центрі штабу української воєнної операції в частині сходу України проти підтримуваних Росією збройних сепаратистів заявили, що у вівторок, 8 березня, біля Авдіївки незаконні збройні формування спробували здійснити провокацію з перевдяганням в українські однострої.

Як мовиться в повідомленні, поблизу дачної ділянки південніше від Авдіїівки та в лісосмузі північніше від Авдіївки були помічені піхотні групи бойовиків, переодягнені у форму військовослужбовців української армії, які, окрім стрілецької зброї, були озброєні мінометами та гранатометами, а розпізнавальним знаком у них чомусь була біла пов’язка на нозі.

«Із цих позицій вони здійснили інсценовану атаку в напрямку Ясинуватської транспортної розв’язки (місцевості між Авдіївкою, яку контролюють українські сили, і окупованою Ясинуватою – ред.). Імітована атака здійснювалася під акомпанемент численних вибухів, які нібито відбувалися на позиціях бойовиків», – мовиться в повідомленні.

За даними штабу, ця провокація, спрямована на дискредитацію Збройних сил України, «була здійснена виключно як демонстрація для російських ЗМІ з метою поширення неправдивої інформації та звинувачення ЗСУ в порушенні мінських домовленостей».

У штабі вважають, що такі провокації з використанням військових одностроїв української армії можуть тривати й далі.

Раніше у прес-центрі також вкотре заявили, що засоби інформації поширюють недостовірну інформацію щодо активних дій українських підрозділів в районі Ясинуватської транспортної розв’язки в ніч із 8 на 9 березня. «Повідомляємо, що військовослужбовці Збройних сил України чітко та неухильно дотримуються мінських домовленостей та не ведуть активних дій на лінії розмежування», – заявили у прес-центрі.

У вівторок донецькі сепаратисти звинувачували українських силовиків у «спробі прориву біля Ясинуватої» і в інтенсивному обстрілі їхнього блокпосту в цій місцевості, де, за їхніми твердженнями, під цей обстріл потрапила «група російських журналістів, що прибули на місце для висвітлення подій», але ніхто не потерпів.

XS
SM
MD
LG