Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу сепаратисти стріляли 49 разів, найбільш напружена ситуація була біля Авдіївки – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у четвер повідомили, що за минулу добу підтримувані Росією сепаратисти 49 разів обстріляли позиції українських військових, більшість обстрілів було на донецькому напрямку. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Найгарячіше було в районі Авдіївки, де ворог обстрілював наші позиції з різних видів зброї, а близько 21-ї години з САУ калібру 122 міліметри випустив 10 снарядів. А згодом до обстрілу долучили ще і міномет калібру 120 міліметри. З БМП терористи обстрілювали опорні пункти ЗСУ поблизу Новгородського та Луганського. Неспокійно було в передмісті Донецька, де окупанти з гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляли наші позиції в Пісках та Опитному. На маріупольському напрямку бойовики активізувалися біля Мар’їнки, Гнутова та Гранітного та з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали позиції сил АТО», – мовиться в повідомленні.

За даними штабу, з півночі обстріли з боку сепаратистів припинились. Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військовослужбовців немає.

В угрупованні «ДНР», визнаному українською владою терористичним, заявляють, що українські військові підрозділи активізували використання безпілотної авіації для коригування вогню на півдні Донеччини. Про це донецькі сепаратисти пишуть на своїх сайтах з посиланням на дані «розвідки». Сепаратисти з угруповання «ЛНР» на своїх ресурсах за останні години не повідомляють про зміни у військовій ситуації на територіях, які вони контролюють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG