Доступність посилання

ТОП новини

«Балканський маршрут» залишається закритим для мігрантів – МВС Австрії


Міністр внутрішніх справ Австрії Йоганна Мікль-Лайтнер заявила про повне закриття так званого «балканського маршруту», яким лише за минулий рік скористалися понад мільйон прохачів притулку у Європі. Про це вона заявила в інтерв’ю німецькій газеті Die Welt 10 березня.

«Моя позиція очевидна: балканський маршрут залишається закритим і на постійній основі», – сказала міністр.

За її словами, політика закриття кордонів для мігрантів врятувала Європу від подальшого «головного болю», викликаного міграційною кризою, і стала вирішальним внеском «у збереження стабільності і порядку для людей в Європі».

Тільки такий «послідовний сигнал» буде стримувати мігрантів від перетину Егейського моря з Туреччини до Греції на шляху до Північної Європи, додала австрійський міністр.

Крім того, голова Європейської ради Дональд Туск на сторінці у Twitter написав: «Нерегульованим потокам мігрантів уздовж балканського маршруту прийшов кінець».

За його словами, це стало не одностороннім рішенням, а рішенням 28 країн-членів ЄС.

«Дякую країнам Західних Балкан за реалізацію частини всеосяжної стратегії ЄС щодо боротьби з міграційною кризою», – додав Туск.

Македонія, чий кордон з Грецією був воротами для шукачів притулку переважно у Німеччині та Данії, не пропускає ніяких мігрантів з 7 березня. Словенія, Хорватія та Сербії заявили, що заборонять в'їзд із півночі транзитом для мігрантів.

Словенія заявила, що робитиме виняток лише для мігрантів, які офіційно претендують на притулок в країні, чи з «гуманітарних міркувань».

«Шляху для незаконної міграції більше не існує», – заявив прем’єр-міністр Словенії Миро Церар, додавши, що його країна не повернеться більше до минулорічної ліберальної політики в питанні мігрантів.

Навіть канцлер Німеччини Анґела Меркель, яка раніше активно захищала політику притулку біженців, привітала ініціативу щодо повернення в Туреччину тисяч мігрантів з країн Близького Сходу і Африки.

XS
SM
MD
LG