Доступність посилання

ТОП новини

Суд за позовом про заборону Меджлісу у Криму перенесли на 17 березня


Підконтрольний Росії Верховний суд Криму 10 березня переніс засідання за позовом російської прокуратури Криму про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на півострові. Про це повідомив голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв, передає проект Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Адвокат подав клопотання про те, щоб перенести засідання з огляду на те, що він не встиг ознайомитися з матеріалами справи. Там великий обсяг, з яким потрібно ознайомитись. Суд клопотання задовольнив. Наступне засідання суду відбудеться 17 березня о 9:30», – сказав Смедляєв.

Раніше перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял заявляв про намір просити суд відтермінувати розгляд справи для ознайомлення з матеріалами.

7 березня стороні захисту Меджлісу передали документи за позовом, ініційованим Наталією Поклонською, призначеним Москвою прокурором Криму. Таким чином, до наступного засідання залишалося менше ніж три доби на ознайомлення з матеріалами справи, що викладена на 600 сторінках.

Верховний суд Криму, підконтрольний Росії, розпочав розгляд позову про заборону Меджлісу кримськотатарського народу. На першому засіданні 3 березня звинувачення зажадало долучити до справи папку документів, які, за версією російського слідства, підтверджують, що дії представницького органу кримських татар є «протиправними та екстремістськими».

Керівники Меджлісу прогнозують, що суд, найімовірніше, задовольнить вимоги прокуратури.

Кримська правозахисна група звернулася до міжнародних організацій із заявою про неприпустимість заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму.

В ООН закликали Росію не допустити закриття Меджлісу кримськотатарського народу в Криму. Євросоюз також висловив з цього приводу стурбованість.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG