Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: Савченко припинила сухе голодування


Адвокат: Савченко припинила сухе голодування (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:22 0:00

Адвокат громадянки України Надії Савченко, ув'язненої в російському СІЗО, Марк Фейгін заявляє, що вона припинила сухе голодування.

«Вийшов від Наді. Вона припинила голодування на прохання президента Петра Порошенка і співвітчизників», – написав захисник у Twitter.

Фейгін також оприлюднив листа від українки, в якому вона дякує всім за підтримку і заявляє, що до вироку «замінить сухий голод на голод на воді».

9 березня Донецький міськсуд Ростовської області Росії оголосив, що вирок Савченко буде винесений 21–22 березня. Cтан здоров’я українки, яка 4 березня розпочала сухе голодування, погіршився, однак вона змогла виступити в суді 9 березня і вкотре заявити про свою невинуватість. Від грудня Савченко голодує з вимогою звільнення.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують, зокрема, у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення на сході України. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Надія Савченко і її захист відкидають звинувачення і навели на суді численні докази того, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли до Росії.

Останнє слово Надії Савченко (повна версія)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:09:43 0:00

Із закликом до Росії звільнити Савченко звернулися багато світових лідерів і міжнародних організацій. Акції на її підтримку відбувалися в українських містах і за кордоном.

9 березня президент України Петро Порошенко заявив, що зробить все можливе для якнайскорішого повернення в Україну Надії Савченко «живою і здоровою».

XS
SM
MD
LG