Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві призначив розгляд справи екс-прокурорів по суті на 21 березня


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Голосіївський районний суд Києва взяв до розгляду справу колишніх прокурорів Володимира Шапакіна й Олександра Корнійця і призначив розгляд справи по суті на 21 березня.

На сьогоднішньому підготовчому засіданні суд відмовився відвести прокурорів на прохання захисту, а також відмовився задовольнити клопотання сторони обвинувачення про відвід колегії суддів.

5 липня 2015 року у заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна провели обшук.

За повідомленням Генпрокуратури, Корнійця і Шапакіна затримали під час отримання хабаря на суму в понад 3 мільйони гривень. Крім того, за даними ГПУ, під час обшуків у них виявили близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, багато ювелірних виробів і 39 пакетів з діамантами.

Їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Пізніше Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 3,2 мільйони гривень Олександру Корнійцю і 3 мільйони гривень Володимиру Шапакіну. Пізніше Шапакіну суд збільшив розмір застави до 6,4 мільйонів гривень, які він вніс, – і вийшов на волю. Корнієць також вніс заставу.

4 січня Генеральна прокуратура передала до суду провадження стосовно екс-прокурорів.

XS
SM
MD
LG