Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: напад на журналістів на Кавказі частково спричинила бездіяльність Росії


Комітет на захист журналістів заявляє, що однією з причин, що призвела до нападу на журналістів на Північному Кавказі в Росії в середу, стала бездіяльність російських органів влади щодо ворожого ставлення до преси.

Як мовиться в заяві, цей напад стався після того, як урядовці Чечні виступили з цілою низкою погрозливих коментарів щодо журналістів у соціальних мережах і в місцевих виданнях, а влада Росії не зробила нічого, щоб відвернути таке вороже ставлення до преси.

9 березня група журналістів, що їхала з працівниками неурядової російської організації «Комітет із відвернення тортур», зазнала нападу людей у масках, коли в’їжджала до Чечні з сусідньої Інгушетії. Журналістів, серед них і іноземців, побили, назвавши їх «злочинцями» й «терористами», яким «нічого робити» в Чечні, їхній мікроавтобус спалили. У Кремлі речник президента Дмитро Песков назвав напад «хуліганством», а в Чечні уповноважений із прав людини при голові республіки Нурді Нухажиєв заявив, що напад могли влаштувати представники самого ж Комітету з відвернення тортур.

Раніше в Чечні її голова Рамзан Кадиров і члени та прихильники його режиму не раз публічно знеславлювали членів Комітету з відвернення тортур.

XS
SM
MD
LG