Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація Порошенка: Туреччина передала Україні 5 мобільних військових госпіталів


Президент України Петро Порошенко відвідав флагман ВМС України фрегат «Гетьман Сагайдачний»
Президент України Петро Порошенко відвідав флагман ВМС України фрегат «Гетьман Сагайдачний»

В Адміністрації президента України заявляють, що Туреччина передала Україні п’ять мобільних військових госпіталів.

Як повідомляє прес-служба Адміністрації, президент України Петро Порошенко відвідав флагман Військово-морських сил України фрегат «Гетьман Сагайдачний», який бере участь у спільних навчаннях з ВМС Туреччини, тоді Порошенка ознайомили з переданим турецькою стороною обмундируванням та мобільним військовим госпіталем.

«У цілому Україна одержала п’ять таких госпіталів. Всі вони відразу після прибуття фрегата «Гетьман Сагайдачний» в Україну були передислоковані в сектори відповідальності в зону проведення антитерористичної операції», – йдеться в повідомленні.

Порошенко зазначив, що такі пересувні медичні комплекси зараз потрібні у зоні бойових дій на Донбасі, а їх передачу назвав свідченням партнерських відносин двох держав.

«До цього ми отримували їх із США, Канади, Австралії. Сьогодні це дуже важливо і це підкреслює стратегічний характер наших відносин», – додав він.

В Адміністрації президента Туреччини наразі про це не повідомляють.

Порошенко перебуває в Туреччині з офіційним візитом.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі – поранені.

XS
SM
MD
LG