Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: на Донеччині під час будівництва фортифікаційних споруд посадовці привласнили 7 мільйонів гривень


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Національній поліції заявляють, що на Донеччині під час будівництва фортифікаційних споруд посадовці привласнили сім мільйонів гривень.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, працівники управління захисту економіки поліції в Донецькій області, проаналізувавши матеріали щодо законності використання бюджетних коштів, встановили факт їх привласнення.

«Встановлено, що на території Володарського, Тельманівського, Волноваського районів комерційні структури проводили будівництво командно-спостережних пунктів та бліндажів. Договір про проведення цих робіт товариства уклали з одним із управлінь Волинської ОДА», – мовиться у повідомленні.

У поліції зазначають, що, відповідно до проектно-кошторисної документації, під час будівництва фортифікаційних споруд повинні були використовуватися залізобетонні конструкції, однак встановили морські металеві контейнери, які значно дешевші.

«Незважаючи на це, посадові особи оборонного відомства, одного з управлінь Волинської ОДА та будівельних організацій підписали документи, на підставі яких були виділені бюджетні кошти. Таким чином, у результаті безпідставного зменшення реальних витрат бюджетних коштів вказаними посадовими особами привласнено 7 мільйонів гривень», – зауважують правоохоронці.

За цим фактом військова прокуратура Донецького гарнізону відкрила кримінальне провадження за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У березні 2015 року президент України Петро Порошенко затвердив план будівництва фортифікаційних споруджень на Донбасі. За словами віце-прем’єра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, до процесу зведення фортифікаційних споруд на сході України долучилися 20 областей.

У квітні минулого року в Міністерстві оборони прозвітували про продовження зведення оборонних рубежів для захисту від можливого нападу. Ці оборонні споруди, за даними відомства, складатимуться з сотень бліндажів та окопів різного призначення, десятків опорних пунктів і вогневих споруд.

Згодом, у серпні 2015 року, у Міноборони повідомляли, що три лінії фортифікаційних споруд на Донбасі готові майже на 100%, а їхня протяжність складає 600 кілометрів.

XS
SM
MD
LG