Доступність посилання

ТОП новини

Причиною смерті екс-міністра преси Росії стали травми голови – судмедексперти США


Михайло Лєсін
Михайло Лєсін

Офіційні чиновники у Вашингтоні повідомили, що колишній міністр преси Росії Михайло Лєсін, давній близький соратник Володимира Путіна, знайдений мертвим торік у Вашингтоні, помер в результаті зазнаних «тупих силових травм голови».

Офіс головного судово-медичного експерта у Вашингтоні повідомив у заяві, яка надійшла на Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода 10 березня, що іншими факторами, що сприяли смерті Лєсіна, були тупі силові травми шиї, тулуба, верхніх і нижніх кінцівок.

У заяві йдеться, що справа ще не завершена.

Після виявлення тіла Лєсіна в його кімнаті у готелі Dupont у Вашингтоні 5 листопада 2015 року з’явилися припущення, що він був убитий після того, як вирішив надати допомогу ФБР.

У самому ФБР поки не надали жодних коментарів про заяву судмедекспертів.

Будучи міністром преси Росії в період 1999–2004 років, Лєсін очолював контрольований Кремлем холдинг «Газпром-Медіа» (з 2013 до 2014 року) і надав допомогу у створенні новинного англомовного телеканалу Russia Today, більш відомого нині як RT.

У 2014 році один із сенаторів США попросив розслідувати можливе незаконне використання Лєсіним коштів для придбання кількох дорогих будинків в районі Лос-Анджелеса. За даними відкритого реєстру власності, корпорація, відома як Dastel, придбала в 2011 році будинок вартістю понад 13 мільйонів доларів у Беверлі-Гіллз, а наступного року будинок за 9 мільйонів доларів у районі Брентвуд.

За даними Верховного суду Каліфорнії, Лєсін був єдиним власником Dastel, яка була зареєстрована у Каліфорнії в липні 2011 року.

Інші публічні записи і судові документи засвідчують, що ще два дорогі об'єкти в районі Лос-Анджелеса пов’язані з найближчими родичами Лєсіна. Його син Антон є продюсером відомих голлівудських фільмів за участю зірок світового кіно Вуді Аллена, Арнольда Шварценеґера, Бреда Пітта та інших.

XS
SM
MD
LG