Доступність посилання

ТОП новини

Вихід Савченко з сухого голодування проходить з ускладненнями, лікарів з України не пускають – Полозов


Надія Савченко
Надія Савченко

Один з адвокатів громадянки України Надії Савченко, ув'язненої в російському СІЗО, Микола Полозов повідомив, що її вихід з сухого голодування проходить з ускладненнями, а лікарів з України до неї не пускають. Про це Полозов написав у п’ятницю на своїй сторінці у Facebook.

«Надія припинила сухе голодування, але вихід з нього відбувається з тяжкими ускладненнями. Вчора вона рвала водою, яку намагалася пити. Крім того, стан її і без того виснаженого здоров'я, стає все гіршим. Позначається стара проблема з камінням у нирках, загострена стресом для організму у вигляді голодування (особливо сухого). Висока температура, що не спадає вже кілька днів, свідчить, щонайменше, про серйозне запалення внутрішніх органів. Іншими словами, мінімум, що зараз необхідно в терміновому порядку зробити для Надії Савченко, це провести її медичне обстеження», – написав Полозов.

За його словами, Надія Савченко російських лікарів до себе «не підпускає».

«Українські медики все ще перебувають у Ростові-на-Дону, так і не отримавши дозволу від російської влади на зустріч і обстеження Надії», – додав адвокат.

За його словами, Україна зараз об’єктивно практично не може оперативно допомогти Надії Савченко, а «всі двері в Росії для Надії закриті», додав Полозов.

Напередодні посол України в Німеччині Андрій Мельник повідомив, що Україна звернулася до Німеччини з проханням якнайшвидше направити до Надії Савченко німецьких лікарів.

Cтан здоров’я українки, яка 4 березня розпочала сухе голодування, погіршився, однак вона змогла виступити в Донецькому суді Ростовської області 9 березня і вкотре заявила про свою невинуватість. Від грудня Савченко голодує з вимогою звільнення. Напередодні адвокат Надії Савченко Марк Фейгін повідомив, що вона припинила сухе голодування і перейшла на воду та дитячі суміші.

9 березня Донецький суд Ростовської області Росії оголосив, що вирок Савченко буде винесений 21-22 березня.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують, зокрема, в убивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення на сході України. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Надія Савченко і її захист відкидають звинувачення і навели на суді численні докази того, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли до Росії.

XS
SM
MD
LG