Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську почалося засідання контактної групи щодо ситуації на Донбасі


У білоруському Мінську розпочалося засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, повідомила прес-секретар представника України в групі, колишнього президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер. Цю інформацію підтверджують також у Міністерстві закордонних справ Білорусі.

За попередніми даними, однією з ключових тем обговорення буде обмін полоненими, хоча ні українська сторона на переговорах, ні представники проросійських сепаратистів не вказують, яким буде порядок денний зустрічі.

Останнє засідання контактної групи відбулося 2 березня, це засідання провели напередодні зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки» – України, Франції, Німеччини й Росії.

Тоді представники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі підписали дві угоди: щодо завершення розмінування на 12 узгоджених ділянках уздовж лінії зіткнення, а також щодо припинення навчань з бойовою стрільбою в 30-кілометровій зоні вздовж лінії зіткнення – по 15 кілометрів із кожного боку.

За підсумками зустрічі голів МЗС у «нормандському форматі», яку провели 3 березня у Парижі, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що великого поступу на переговорах не досягли.

XS
SM
MD
LG