Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Юнкер обговорили кроки для запровадження безвізового режиму


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером погодили наступні кроки для запровадження безвізового режиму для українців.

Як повідомляє прес-служба президента України, співрозмовники обговорили зміни до закону про електронне декларування і привітали досягнення компромісу в переговорах України та Єврокомісії щодо внесення цих змін.

За повідомленням Адміністрації президента України, під час розмови Жан-Клод Юнкер висловив сподівання щодо позитивного рішення Верховної Ради стосовно законодавчого врегулювання питання електронного декларування у відповідності до стандартів ЄС.

Співрозмовники домовилися зустрітися 17 березня під час наступного візиту президента України до Брюсселя.

Прес-служба Європейської комісії наразі про цю розмову не повідомляє.

У грудні 2015 року Євросоюз констатував виконання Україною технічних критеріїв для запровадження безвізового режиму для короткотермінових поїздок її громадян, проте відклав термін остаточного затвердження ухвали про це, роз’єднавши ці терміни для Грузії і України, хоча спершу були сподівання, що обом країнам безвізовий режим нададуть разом.

Причиною є те, що Україна так і не виконала всіх своїх зобов’язань, у першу чергу щодо боротьби з корупцією, які мала виконати для отримання безвізового режиму. Серед таких невиконаних зобов’язань – закон про електронне декларування статків державних службовців, що був ухвалений у вигляді, який суперечить вимогам Євросоюзу, чи той факт, що в Україні досі не працює Національне агентство з протидії корупції.

На надання Україні безвізового режиму до країн-членів Європейського союзу очікували спершу з другої половини 2015 року, потім із початку нинішнього, 2016 року, потім із середини 2016-го, потім принаймні з кінця.

XS
SM
MD
LG