Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії направило ноту протесту Києву через напади на дипустанови – Захарова


Посольство Росії в Києві, архівне фото
Посольство Росії в Києві, архівне фото

Міністерство закордонних справ Росії направило ноту Україні у зв’язку з нападами на російські представництва в Києві, Одесі та Львові, повідомляє російська агенція «ТАСС».

«Міністерство закордонних справ направило ноту МЗС України, в якій звертається увага української влади на провокаційні витівки екстремістів. Зазначено, що їхні дії заохочувалися, іноді і направлялися депутатами Верховної Ради, політичними та громадськими діячами України. Це однозначно свідчить про спланований характер подібних провокацій», – заявила офіційний представник російського МЗС Марія Захарова.

Вона зауважила, що матеріальна відповідальність за атаки російських дипломатичних представництв в Україні покладається на український народ.

10 березня у поліції повідомили, що у Києві жінка та двоє чоловіків кинули на територію посольства Росії в Україні на Повітрофлотському проспекті три пляшки із легкозаймистою речовиною («коктейлі Молотова»).За даним фактом відкрили кримінальне провадження за статтею 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, поліція встановлює всі обставини події.

Перед цим активісти кілька разів проводили акції протесту біля посольства Росії, зокрема, вчора, 9 березня, учасники акції на підтримку українки Надії Савченко, яку утримують в російському СІЗО, закидали яйцями посольство Росії в Україні.

XS
SM
MD
LG