Доступність посилання

ТОП новини

Росія й Китай закликали Північну Корею зупинити випробування й повернутися до переговорів


Ван Ї (л) і Сергій Лавров (п) на прес-конференції в Москві, 11 березня 2016 року
Ван Ї (л) і Сергій Лавров (п) на прес-конференції в Москві, 11 березня 2016 року

Росія і Китай спільно закликали Північну Корею зупинити випробування балістичних ракет і повернутися до переговорів про її ядерну програму.

Заяву оприлюднили за результатами зустрічі в Москві міністрів закордонних справ Росії Сергія Лаврова і Китаю Ван Ї, що відбулася по тому, як Північна Корея здійснила нове випробування балістичних ракет малої далекосяжності.

За словами Лаврова, Москва вважає такі дії Пхеньяна безвідповідальними.

Ван, зі свого боку, звернувся до недавніх ядерних випробувань у Північній Кореї, заявивши, що останню наразі резолюцію Ради безпеки ООН із цього приводу треба втілити крок за кроком.

Уранці у п’ятницю державні засоби інформації Північної Кореї повідомили, що лідер цієї країни Кім Чен Ин, спостерігаючи за пуском ракет, наказав здійснювати дедалі більше ядерних випробувань, щоб нарощувати наступальну міць ядерних сил Пхеньяна, а стратегічним військам країни наказав бути в постійній бойовій готовності. За його словами, Північна Корея також має розробляти нові засоби доставки ядерних боєзарядів, щоб бути готовою атакувати ворога ядерною зброєю на землі, в повітрі, на морі й під водою.

Через низку недавніх випробувань Північною Кореєю ядерних боєзарядів і балістичних ракет, що їй заборонено резолюціями Ради безпеки ООН, на початку лютого на Пхеньян були накладені нові, безпрецедентно суворі за останні кілька десятиліть міжнародні санкції.

XS
SM
MD
LG