Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон про призначення пенсій постраждалим під час Революції гідності


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо призначення пенсій особам, які отримали інвалідність внаслідок поранень, каліцтва, контузії, зазнаних під час участі у Революції гідності.

Законом пропонується здійснювати призначення пенсій по інвалідності особам, визнаним людьми з інвалідністю внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року, та які звернулись за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

У пояснювальній записці до законопроекту прогнозувалося, що кількість людей, на яких поширюватимуться норми документу, становитиме не більш як 50, відповідно, для його реалізації потрібно близько 500 тисяч гривень на рік.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.

XS
SM
MD
LG