Доступність посилання

ТОП новини

МВС засуджує напади на дипустанови Росії і закликає українців утриматися від таких дій


Міністерство внутрішніх справ України категорично засуджує напади на дипломатичні та консульські установи Росії та наголошує на відповідальності причетних до цього осіб. Про це йдеться у заяві відомства.

«Поділяючи справедливе обурення громадськості, викликане збройною агресією Росії загалом та її протиправними діями стосовно незаконно утримуваної Надії Савченко та інших громадян України, ми водночас заявляємо про неприпустимість незаконних дій стосовно дипустанов та наголошуємо, що насильство щодо дипломатів у жодному разі не може бути гідною відповіддю на свавілля Кремля», – зазначається у заяві.

У МВС нагадують, що охорона іноземних дипустанов належить до міжнародних зобов’язань України, згідно з Віденською конвенцією про дипломатичні відносини від 1961 року та Віденською конвенцією про консульські відносини від 1963 року.

«Будь-яке зазіхання на їхню недоторканість є зазіханням на міжнародний авторитет нашої держави та її міжнародно-правові зобов’язання», – додають у відомстві.

У МВС закликають українське суспільство утриматися від дій, які мають «провокаційний характер, і висловлювати свою громадянську позицію виключно мирним шляхом».

Перед цим міністерство закордонних справ Росії направило ноту Україні у зв’язку з нападами на російські представництва в Києві, Одесі та Львові.

10 березня у поліції повідомили, що у Києві жінка та двоє чоловіків кинули на територію посольства Росії в Україні на Повітрофлотському проспекті три пляшки із легкозаймистою речовиною («коктейлі Молотова»).За даним фактом відкрили кримінальне провадження за статтею 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, поліція встановлює всі обставини події.

Перед цим активісти кілька разів проводили акції протесту біля посольства Росії, зокрема, вчора, 9 березня, учасники акції на підтримку українки Надії Савченко, яку утримують в російському СІЗО, закидали яйцями посольство Росії в Україні.

XS
SM
MD
LG